ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ EMS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Το γραφείο μας, εκπροσωπώντας δύο ιδιοκτήτες στούντιο EMS (ηλεκτρομυοδιέγερσης) με χρήση προπονητικών μονάδων της γερμανικής εταιρείας MIHA BODYTEC, καθώς και τον «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ», κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Προέδρου Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αντιρρήσεις κατά της ΚΥΑ υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 4992 (ΦΕΚ B’ 186/23.01.2021), με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» και κάθε συναφούς ΚΥΑ που θα εκδοθεί.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ, όπως και οι προηγούμενες, εσφαλμένα δεν εξαιρούν τον κλάδο των στούντιο EMS από την αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, τη στιγμή που η προπόνηση κατά μόνας σε αυτά εξασφαλίζει την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των αθλουμένων με γνώμονα τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Με τις αντιρρήσεις μας παραπονούμαστε για το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται οι -συνταγματικής περιωπής- αρχές της αναλογικότητας, της ισότητας και της ελευθερίας της οικονομικής δραστηριότητας με αποτελέσματα οικονομικά επαχθέστατα για τον κλάδο, χωρίς αντίθετα να υφίσταται από την τυχόν λειτουργία των στούντιο των εντολέων μας ο παραμικρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Στις αντιρρήσεις μας γίνεται εκτενής επίκληση σε ad hoc αποφάσεις της γερμανικής διοικητικής δικαιοσύνης, οι οποίες με τις ως άνω σκέψεις επέτρεψαν τη λειτουργία στούντιο EMS.

Η συζήτηση των αντιρρήσεων ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη, 02.02.2021, στις 10.00.