Η ομαδα μας

Χαρης Λαδης

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1995 και από το 1998 ασκεί μαχόμενη δικηγορία με μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ιδίως στο χώρο του ποινικού δικαίου.

 

Η ενασχόλησή του με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και με το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο τον οδήγησαν στη συμμετοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή συνδυάζει την εργασία του με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στο Διεθνές Δίκαιο με θέμα την επιτάχυνση της απονομής ποινικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα με τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και επιτετραμμένος συνήγορος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Συνεργάζεται με τις πρεσβείες της Ισπανίας, της Χιλής και της Γερμανίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.

Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

 

ΜΑΡΙΝΑ ΔΑΛΙΑΝΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Τήνο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 και το 2001 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (DEA) στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου.

 

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τομέα Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική της εργασία με θέμα την τρομοκρατία ως έννοια του Ποινικού Δικαίου βαθμολογήθηκε με άριστα και συνέπεσε χρονικά με την πρώτη της σημαντική δίκη ως συνηγόρου υπεράσπισης στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

 

Έκτοτε ασκεί μαχόμενη δικηγορία, ιδίως στο χώρο του ποινικού δικαίου.

Η ενασχόλησή της με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και με το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο την οδήγησαν στη συμμετοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αυτή τη στιγμή συνδυάζει την εργασία της με την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο με θέμα τη μεταβατική δικαιοσύνη στην πρώην Γιουγκοσλαβία μέσω της έρευνας της νομολογίας των διεθνών δικαστηρίων.

 

Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και η πρώτη ελληνίδα επιτετραμμένη συνήγορος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.
Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ-ΣΚΑΛΤΣΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2014 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ειδικεύεται στους κλάδους του Αστικού και του Διοικητικού Δικαίου.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά.