EUIPO BOARD OF APPEAL: ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε σήμερα η από 25 Μαΐου 2020 απόφαση του Εφετείου του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στο Αλικάντε Ισπανίας (EUIPO Board of Appeal), με την οποία απορρίφθηκε η έφεση των αντιδίκων στην υπόθεση Foteini Menegaki v. FastFitness Studio-FF Limited.

Πρωτοδίκως, το Τμήμα Ακυρώσεων (Cancellation Division) της EUIPO με την από 30 Σεπτεμβρίου 2019 α Σπόφασή του είχε δεχθεί την αίτησή μας για ακύρωση του Ευρωπαϊκού Σήματος των αντιδίκων λόγω κακής πίστης, σύμφωνα με το άρθρο 59(1)(b) του Κανονισμού περί Ευρωπαϊκού Σήματος. Το Εφετείο δέχθηκε ότι οι αντίδικοι αποσκοπούσαν κακόπιστα με την καταχώριση του Ευρωπαϊκού Σήματος να διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στην ελληνική αγορά, να κλείσουν τις σελίδες Facebook και να προξενήσουν ζημία στην εντολέα μας, η οποία εκπροσωπεί τη γερμανική εταιρεία που κυριαρχεί στην αγορά μηχανημάτων ηλεκτρομυοδιέγερσης (EMS) και διατηρεί σειρά στούντιο εκγύμνασης EMS σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Καθώς παρήλθαν 60 ημέρες χωρίς να ασκηθεί αναίρεση ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου (General Court) του ΔΕΕ, η απόφαση κατέστη αμετάκλητη.